Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
zupy
ziele angielskie, bazylia, kolendra, cząber, jałowiec, lubczyk,
majeranek, melisa, tymianek, koper ogrodowy, natka
pietruszki, kozieradka, liść laurowy
drób
estragon, tymianek, lubczyk, cząber, czosnek, curry,
rozmaryn, bazylia, jałowiec, kolendra, majeranek, szałwia,
kmin, kurkuma, papryka
mięso wieprzowe, (gulasz, pieczeń, pulpety, kotlety)
rozmaryn, cząber, lubczyk, czosnek, świeży majeranek, kminek,
kolendra, majeranek, szałwia, tymianek, imbir
mięso wołowe (gulasz, pieczeń, pulpety, kotlety)
estragon, jałowiec, czosnek, kolendra, lubczyk, majeranek,
szałwia, tymianek, gałka muszkatołowa, kmin rzymski
ryby
bazylia, cząber, kminek, kolendra, lubczyk, czosnek,
majeranek, szałwia, tymianek, natka pietruszki
potrawy z jaj
kolendra, natka pietruszki, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi
potrawy z suchych nasion, roślin strączkowych
majeranek, kminek, cząber, czosnek, liść laurowy,
rozmaryn
potrawy mleczne, m.in. owsianka
cynamon, szałwia, kardamon, gałka muszkatołowa
twaróg
melisa, cząber, mięta, rzeżucha, szałwia, tymianek, czosnek,
koper ogrodowy, natka pietruszki, szczypiorek, czarnuszka
potrawy z makaronu
bazylia, oregano, tymianek, cząber, natka pietruszki, czosnek
potrawy z warzyw
estragon, bazylia, kolendra, cząber, jałowiec, szałwia, koper
ogrodowy, natka pietruszki
sałatki
estragon, bazylia, kolendra, mięta, rzeżucha, tymianek, czosnek,
koper ogrodowy, natka pietruszki, szczypiorek, czarnuszka
potrawy z ryżu i owoców
kardamon, goździki, cynamon, wanilia, skórka cytrynowa,
skórka pomarańczowa, mięta
kompoty
cynamon, goździki, imbir, anyż gwiazdkowy, świeża mięta
dania owocowe goździki, cynamon, melisa, mięta
ciasta
kardamon, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, wanilia, , skórka cytrynowa skórka pomarańczowa
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Intendent